Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών έχει καθιερωθεί η 4η Ιουνίου από το 1983, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση αλλά και τη συντονισμένη δράση όλων των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα κακομεταχείρισης και βίας -σωματικής και ψυχολογικής- εναντίον των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Αφορμή για την καθιέρωση της Ημέρας αυτής υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Οι στατιστικές είναι συνταρακτικές:

2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία.

20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων

80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών ορίστηκε για να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αλλά και απλούς πολίτες στο θέμα της επιθετικότητας εναντίον των μικρών παιδιών, όπου κι αν συμβαίνει αυτή, είτε γίνεται μαζικά είτε σε περιορισμένο επίπεδο.

Όλοι   εμείς, ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να προστατέψουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, τα παιδιά που υφίστανται κακομεταχείριση, φυσική, ψυχική και συναισθηματική, και κυρίως να τους δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας καθημερινά, να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε σε κάθε τους στιγμή!