Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Pierre de Coubertin στο Παρίσι το 1894 και ανάθεσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Με περισσότερα από 200 μέλη του Ολυμπιακού κινήματος και παραπάνω από 4 εκατομμύρια συμμετοχές, η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα συμβολίζει σε παγκόσμιο επίπεδο την δυνατότητα του αθλητισμού να αποτελέσει πυρήνα πνευματικής και σωματικής ευεξίας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και φορέας προβολής και προώθησης της παγκόσμιας Ολυμπιακής κληρονομιάς και του Ολυμπισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής, είχε διοργανώσει, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλους φορείς το 1o και το 2ο Olympic Day Run, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, έχει προγραμματίσει την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 – 21:00 εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι – μελλοντικοί αθλητές τα Ολυμπιακά αθλήματα.