Ως ΜέΡΑ25 δεσμευτήκαμε πως θα διαθέσουμε τις περιορισμένες μας δυνάμεις μέσα από την πρωτοβουλία του “ΜέΡΑ Αλληλεγγύης” σε δράσεις για την δημόσια δωρεάν υγεία, την έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες και τις δομές αλληλεγγύης. Τα πρώτα βήματα είναι γεγονός:
Πραγματοποιήσαμε δωρεά στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κατασκευή προστατευτικών ασπίδων προσώπου για χρήση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μέσω της κοινωνικής κουζίνας Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους 500 οικογένειες πήραν για το Πάσχα από ένα σετ μεγάλων Πασχαλινών σοκολατένιων αυγών.
Mέσω του περιοδικού Shedia, προσφέρθηκαν δωροεπιταγές Σουπερμάρκετ για την αγορά τροφίμων στους άστεγους και περιθωριοποιημένους ανθρώπους που διανέμουν το περιοδικό.
Γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και τις επείγουσες ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας. Στεκόμαστε ωστόσο δίπλα σε όλους αυτούς και όλες αυτές που το σύστημα τους αρνείται ακόμα και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.