Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα την Δευτέρα 27 Ιουλίου με τον Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας, κ.  Ανδρέα Πλεμμένο, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τη σπουδαιότητα  του νοσοκομείου στην περιοχή.

Ο κ. Πλεμμένος ανέφερε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί περίπου 1, 5 εκατομμύρια κατοίκους και είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή.

Ως εκ τούτου είναι αναγκαίο το άνοιγμα επιπλέον κλινικών, όπως θωρακοχειρουργικής και πνευμονολογικής προς εξυπηρέτηση των ασθενών , οι οποίοι αναγκάζονται να διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Είναι επίσης απαραίτητη η δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ο Διοικητής επισήμανε ότι το νοσοκομείο καλύπτει μια έκταση 102 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πάνω από 42 κτήρια, κάτι που συνεπάγεται αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και φύλαξης. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Ασκληπιείου, με παράλληλη αγορά σύγχρονου εξοπλισμού , όπως μαγνητικού τομογράφου και περαιτέρω προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο  κ. Πλεμμένος ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να κατασκευαστεί νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και κτήριο χωρητικότητας 120 κλινών, ως αποτέλεσμα δωρεάς προς το νοσοκομείο.  Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλά και πρόκειται να γίνουν περισσότερα προσεχώς, ώστε σε λίγο καιρό να μιλάμε για ένα νέο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η κα Απατζίδη επισήμανε την σημασία του συγκεκριμένου νοσοκομείου και την αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας και διαβεβαίωσε τον Διοικητή του Ασκληπιείου ότι θα σταθεί στο πλευρό του στην προσπάθεια που καταβάλλει να αναβαθμίσει  τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας.