Συναντήθηκα με τον Aρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ,Αντιστράτηγο  Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα της επικαιρότητας, όπως τα φαινόμενα βίαιης καταστολής σε ειρηνικές διαδηλώσεις, και το θάνατο του 27χρονου διαδηλωτή Βασιλείου Μάγγου, ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης.

Ο κ. Καραμαλάκης μας εξέφρασε την επιθυμία του για μια αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και αμείλικτη  προς τον κακοποιό. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγθεί το κάθε όργανο της τάξης, παρόλο που τα μέτρα ελέγχου και συνετισμού των αστυνομικών που παραβαίνουν το νόμο και την δεοντολογία είναι αυστηρότατα.

Ο Αρχηγός μάς πληροφόρησε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί σημαντική μείωση στις κλοπές και στην εγκληματικότητα γενικότερα.

Συζητήσαμε και για θέματα που αφορούν στην περιοχή των Αχαρνών. Ενημέρωσα τον κύριο Αρχηγό για την επιθυμία μου, οι δύο αστυνομικοί που έχουν διατεθεί για την προσωπική μου ασφάλεια να τοποθετηθούν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής είναι επαρκώς στελεχωμένα. Μετά από παράκλησή μας μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να υπάρξουν περιπολίες γύρω από τα σχολεία των Αχαρνών κατά τις ώρες λειτουργίας τους, προς αποτροπή “επισκέψεων” κακοποιών στοιχείων που προσεγγίζουν μαθητές με σκοπό ύποπτες συναλλαγές κάθε είδους.