Την Τετάρτη, 26-5-2021, στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Αθηνών δικάστηκε η ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τα απομεινάρια της Ολυμπιακής, που ξεπούλησε ο κύριος Χατζηδάκης, εφτά αεροσκάφη και άλλα αντικείμενα, ζητά να πουλήσει για παλιοσίδερα η εταιρία Ελληνικό Α.Ε. έτσι ώστε να παραδώσει την περιοχή του αεροδρομίου «Ελληνικό» στον νέο του ιδιοκτήτη.
Τα αεροσκάφη ανήκουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α), το οποίο οραματίζεται την δημιουργία ενός μουσείου που θα στεγάσει την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το αίτημα του ΠΟΛΚΕΟΑ στηρίζει το σύνολο της Κοινωνίας. Δυστυχώς όμως, το ΤΑΙΠΕΔ και η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να θέλουν να σβήσουν τόσο την λαμπρή ιστορία της Ολυμπιακής, όσο και το ξεπούλημά της. Η δωρεά του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό Δημόσιο είναι τόσο αντίθετη με τα ΣΔΙΤ που προωθεί και προετοιμάζει η ΝΔ που οι μνήμες του παρελθόντος πρέπει σβήσουν.
Η Μαρία Απατζίδη, βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, έδωσε το παρών στο δικαστήριο σήμερα και παρακολούθησε την αγωνία των απλών πολιτών, των συνταξιούχων εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας ελπίζοντας ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν το όραμά τους.
Σχετικά δημοσιεύματα