Έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια και για όσους ήταν εκεί στις 23 Ιουλίου οι μνήμες είναι ακόμα νωπές. Μοιάζει σαν χθες όταν το Μάτι καταστράφηκε ολοσχερώς και όμως πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια.

Άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους για να σωθούν, άκουγαν ουρλιαχτά αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν, να βοηθήσουν γιατί θα είχαν και οι ίδιοι την ίδια κατάληξη. Γονείς έχασαν τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι χάθηκαν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια που πριν λίγο καιρό παραθέριζαν με τα εγγόνια και τους φίλους τους. Άνθρωποι από κοντινές περιοχές στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και κάηκαν ζωντανοί μέσα σε αυτά.

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, μαζί με όσους διασώθηκαν αλλά υπέκυψαν στη συνέχεια στα εγκαύματα τους έφτασε τους 102 νεκρούς. Το μεγαλύτερο δράμα γράφτηκε μέσα σε ένα οικόπεδο στην οδό Δημοκρατίας, εκεί που βρέθηκαν 26 απανθρακωμένοι άνθρωποι οι περισσότεροι από αυτούς σφιχταγκαλιασμένοι.

Τρία χρόνια μετά. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά και το μόνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι δικαιοσύνη. Θέλουν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της ανείπωτης τραγωδίας. Τα θύματα δεν γυρίζουν. Οι 102 ψυχές χάθηκαν για πάντα.