Η Μαρία Απατζίδη ,βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 6/4/2020  ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων    σχετικά με την αναστολή προνοιακών επιδομάτων σε ΑμεΑ.

Η κα Απατζίδη  στην ερώτησή της ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαδικτυακή κοινότητα «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», της οποίας δημιουργός είναι ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης,  ο ΟΠΕΚΑ ενδεχομένως να εφαρμόζει παράνομα αναστολή σε 2.200 προνοιακά επιδόματα που τα λαμβάνουν δικαιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις, όχι μεγαλύτερες των 313 ευρώ, ως τέκνα-συνταξιούχοι θανάτου λόγω της αναπηρίας τους. 

Η κα Απατζίδη   αναφέρθηκε σε δήλωση της Υφυπουργού Εργασίας στο OPEN TV, σύμφωνα με την οποία υπάρχει νομοθεσία  που δεν επιτρέπει σε έναν πολίτη να είναι δικαιούχος και αναπηρικής σύνταξης και αναπηρικού επιδόματος.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό ποια είναι ακριβώς η νομοθεσία που ανέφερε η Υφυπουργός, αν υπάρχει σχετική νομολογία από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αν προτίθεται  να ελέγξει άμεσα αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα στην αναστολή προνοιακών επιδομάτων για 2.200 συνταξιούχους με αναπηρία από τον ΟΠΕΚΑ και με ποιον τρόπο .