Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με μία ιστορική απόφαση καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για τα ειδεχθή εγκλήματα της. Τα αυγά του φιδιού καταδικάστηκαν και η λαϊκή απαίτηση οι ναζί να μπουν στην φυλακή μετουσιώθηκε σε μια ιστορική δικαστική απόφαση καθολικής καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας.

Πολίτες από κάθε γωνιά της Αθήνας, άρχισαν από πολύ νωρίς το πρωί να συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας πλημμύρισε από κόσμο και στις 10 το πρωί η αστυνομία έκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Οι επίσημες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για 20.000 άτομα, τουλάχιστον.

Σήμερα ο Παύλος, ο Σαχζάτ, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όλα τα θύματα των εγκληματικών πράξεων των αυγών του φιδιού, δικαιώθηκαν έστω ελάχιστα. Από αύριο αυτή τη δικαίωση μαζί με τον διαρκή αγώνα πρέπει να την μετατρέψουμε στην τελική ήττα των αποκρουστικών αυτών ιδεών. Με τον νου μας στον Παύλο και τον Σαχζάτ που σήμερα ζουν και δικαιώνονται ακόμα περισσότερο μέσα από τους αντιφασιστικούς και δημοκρατικούς αγώνες μας.