Στο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το άρθρο 3 “επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222)”.

Αυτό στην πραγματικότητα αφήνει ελεύθερα τα ιδιωτικά σχολεία να δραστηριοποιηθούν και ως Κέντρα Ξένων Γλωσσών, και ως φροντιστήρια μαθημάτων πανελλαδικώς εξεταζομένων, και ως εκπαιδευτήρια ενηλίκων, και ως Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Με άλλα λόγια, αυτό το σχέδιο νόμου δίνει ένα σαρωτικό πλήγμα στις μικρομεσαίεες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νομίμως στον χώρο της εξωσχολικής εκπαίδευσης, ευνοώντας και διογκώνοντας τον κύκλο εργασιών μεγάλων Εκπαιδευτικών  Ομίλων.

Σημειώστε εδώ ότι η κίνησή αυτή του Υπουργείου Παιδείας, σε συνδυασμό τόσο με την παραοικονομία των “μαύρων” (αφορολόγητων) ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας λόγω Covid-19 θα σημάνει τον οριστικό θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς όφελος των μεγάλων και κραταιών Εκπαιδευτηρίων.

Αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να γιγαντωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και να αφανιστούν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι. Ανεργία, κι άλλη ανεργία. Και όσοι καταφέρουν να βρουν δουλειά – από αφεντικά υπάλληλοι – θα αμείβονται με μισθούς πείνας.

Εμείς, στο ΜέΡΑ25, αντιστεκόμαστε σε κάθε μεθόδευση του κράτους που απειλεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην πατρίδα μας.