Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καταγγελία συγκρότησης του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από ανακοίνωση του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη στις ιδεοληψίες της, και μέσα στην καραντίνα προχωρά στη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κωφεύει αναφορικά με τη συντριπτική, αποχή σύσσωμου του κλάδου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ποσοστό 95%, από τις κατ’ επίφαση εκλογές, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη οι καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων. Ουσιαστικά, κανένα αποτέλεσμα των εκλογών, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου 2020, θεωρείται ως μη γενόμενη, καθώς δεν υφίστανται «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους, δεν είναι νόμιμη και ηθική.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλώνουν ωμή παρέμβαση του Υπουργείου στις εσωτερικές τους διαδικασίες και θα απαντήσουν ενωμένοι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στις παράνομες διαδικασίες, που οδηγούν σε μια ακόμη αντιδημοκρατική εκτροπή στον κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα, ζητούν ολιγόμηνη παράταση θητείας των υπαρχόντων νόμιμα εκλεγμένων αιρετών, όπως συνέβη σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Τι απαντάτε στις καταγγελίες, αναφορικά με την συγκεκριμένη καταγγελία του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, σε ολιγόμηνη παράταση θητείας των υπαρχόντων νόμιμα εκλεγμένων αιρετών, με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν;