Προς τον κο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 

Θέμα: «Παράνομες σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς στην Πτολεμαΐδα». 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από δημόσια επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), έχει λάβει χώρα, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, σφράγιση ιδιόκτητου χώρου διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς στην Πτολεμαΐδα, ενώ σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, οι αντίστοιχες υπηρεσίες προτίθενται παρανόμως, να σφραγίσουν και ανάλογο άλλο χώρο στην Κοζάνη.

Αποτελεί παράνομη, ανήθικη και αντιδεοντολογική πράξη, το να σφραγίζεται προσωπικός χώρος συμπολίτη μας, που συγκεντρώνει και προσέχει αδέσποτα ζώα χάριν ζωοφιλίας, πολλώ δε μάλλον, όταν τα ζώα διαθέτουν ηλεκτρονική σήμανση στο όνομά του. Η υποχρέωση, δε, του να μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε κυνοκομείο, είναι κάτι πρωτόγνωρο και μη διαχειρίσιμο.

Κύριε Υπουργέ, μαζί με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ζητούμε να αρθούν άμεσα τόσο η παράνομη απόφαση σφράγισης του χώρου της συμπολίτισσάς μας όσο και τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί. Επιπροσθέτως, να μην προβούν οι υπηρεσίες σε καμία άλλη παράνομη σφράγιση ιδιόκτητου χώρου με ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς. Η ζωοφιλία δεν είναι μια περιττή πράξη για την ανθρώπινη κοινωνία, αλλά αποτελεί στάση ζωής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 

  • Τι απαντάτε στη δημόσια επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ);
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στην ακύρωση της παράνομης απόφασης σφράγισης του ιδιόκτητου χώρου της συμπολίτισσάς μας στην Πτολεμαΐδα και των προστίμων που της έχουν επιβληθεί;
  • Θα δώσετε εντολή, ώστε να μην προβούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες, σε καμία άλλη παράνομη σφράγιση ιδιόκτητου χώρου με ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς;