Προς τον κο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων, στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από δημοσίευμα του https://www.zougla.gr/ , υφίστανται πολύ σοβαρές κι επώνυμες εγκλήσεις για το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών, από πρώην υπάλληλο των εγκαταστάσεων, ο οποίος καταγγέλλει  απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, που θέτουν σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ζώων που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο,.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Τάκης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατά το παρελθόν εργαζόταν στο κυνοκομείο, μίλησε αναφορικά με τη διαβίωση των σκυλιών στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αποκαλύπτοντας μια ζοφερή πραγματικότητα στην οποία κυριαρχούν η έλλειψη φαρμάκων, η έλλειψη υγιεινής, ο εγκλεισμός και οι τραυματισμοί από τους επαναλαμβανόμενους καβγάδες.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω κυνοκομείο τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας -και πάλι για αρνητικούς λόγους-, καθώς είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες και παρελθοντικά, αναφορικά με την κακή διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών που διαβιούν εκεί.

Όπως επισημαίνει ο κος Γιαννακόπουλος, «η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι γνωστή», ενώ τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται, είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των σκυλιών, η μη επαρκής ποσότητα της τροφής, με αποτέλεσμα τους αλληλοσπαραγμούς των ζώων, η έλλειψη των φαρμάκων για τη θεραπεία και τους τραυματισμούς, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος δεν επαρκεί για τη σωστή φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  •  Τι απαντάτε αναφορικά με τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην υπάλληλου του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών;
  • Πώς προτίθεστε να συμβάλλετε στην επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αναφέρονται και αφορούν στην ζωή και καθημερινή διαβίωση των φιλοξενούμενων ζώων;