Προς: κο Υπουργό Υγείας

Θέμα: Διασπορά κορονοϊού στο Δαφνί με ευθύνη Κυβέρνησης και Διοίκησης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, έχει καταγραφεί τις τελευταίες μέρες, μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε πολυεπίπεδες εκκλήσεις και ενέργειες από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, με σκοπό να θωρακιστεί υγειονομικά το Νοσοκομείο, χωρίς όμως να εισακουστούν από την Διοίκηση, η οποία μάλιστα δεν έπραξε τα απαραίτητα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, ώστε να οχυρωθεί η ασφάλεια για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό. Επιπροσθέτως, καταγγέλλεται ότι ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί επίσημα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί να γνωστοποιηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για ύπαρξη μεμονωμένων κρουσμάτων σε υπαλλήλους οικοτροφείων του ΨΝΑ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, κατοικεί στην περιοχή του Χαϊδαρίου, με κίνδυνο να επεκταθεί η διασπορά και στον συγκεκριμένο Δήμο, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα μείωσής της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Πώς προτίθεστε να ενεργήσετε, αναφορικά με την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών;

 

  • Θα γνωστοποιηθούν σαφείς οδηγίες, μέτρα, και ιχνηλατήσεις, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ;

 

  • Θα προβείτε σε άμεση διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού και του υγειονομικού υλικού, για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

 

  • Θα υπάρξει πλήρης και δημόσια ενημέρωση, για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19;