Προς τον κο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Καταγγελία για μείωση δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Λαύριο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τα ΚΤΕΛ στην διαδρομή Αθήνα – Λαύριο, έχουν προχωρήσει σε μια προβληματική ενέργεια και μάλιστα μέσα στην έξαρση του 3ου πανδημικού κύματος.

Ενδεικτικό της ανάρμοστης κατάστασης, είναι το γεγονός του ότι εάν κάποιος εργαζόμενος ή άλλος πολίτης, θέλει να διανύσει την διαδρομή Λαύριο – Αθήνα ή αντίστροφα, μπορεί να φτάσει χρονικά στον προορισμό του, ακόμα και πιο αργά κι από κάποιον, που θα ξεκινήσει την ίδια περίπου ώρα, από την Θεσσαλονίκη. Όσο και αν το συγκεκριμένο ακούγεται εξωπραγματικό και απίθανο, είναι γεγονός, μιας και, στην περίπτωση που ένας συνάνθρωπός μας, δεν προλάβει για λίγο κάποιο δρομολόγιο, είναι αναγκασμένος να περιμένει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 3 ώρες για το επόμενο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που δια στόματος του κυρίου Μητσοτάκη, ειρωνικά δήλωνε ότι «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία», κατάφερε να «θάψει» πολλά δρομολόγια, κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή έναν πραγματικό «Γολγοθά», για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα, όπως γνωρίζουμε, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στις υπόλοιπες περιοχές, μη εξαιρουμένης και της σύνδεσης με τον προαστιακό Κορωπίου και Κάντζας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  •  Τι απαντάτε στην συγκεκριμένη καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στην πύκνωση των συγκεκριμένων δρομολογίων, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και με ασφάλεια, μέσα στις τρέχουσες πανδημικές συνθήκες;