Προς τον κo Υπουργό Υγείας

Θέμα: Διασπορά κορονοϊού στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Ανατολικής Αττικής.

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από καταγγελία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κου Μιχάλη Γιαννακού, υφίσταται σημαντικό υγειονομικό ζήτημα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, πρώην Γλυφάδας, που εδρεύει στη Βούλα.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου 2021, βρέθηκαν 2 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό COVID-19, ενώ μετά από διενέργεια rapid test, βρέθηκαν θετικοί 2 περιθαλπόμενοι ηλικιωμένοι ασθενείς, καθώς και 1 ακόμη εργαζόμενη.

Eπιπρόσθετα αρνητικό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει προσέλθει ο ΕΟΔΥ στην συγκεκριμένη μονάδα, προκειμένου να διενεργήσει ιχνηλάτηση ασθενών και εργαζόμενων.

Κύριε Υπουργέ, εν μέσω της κορύφωσης του δεύτερου πανδημικού κύματος, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η άμεση επέμβαση των εμπλεκόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, σε σημαντικής αξίας υγειονομικά περιστατικά, όπως σε αυτό του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, πρώην Γλυφάδας, που εδρεύει στη Βούλα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το υγειονομικό πρόβλημα, που έχει προκύψει στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, πρώην Γλυφάδας, που εδρεύει στη Βούλα;

 

  • Θα προσέλθει άμεσα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να προβεί στην αναγκαία ιχνηλάτηση επαφών, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19, σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους, της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας;