Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κατάρρευση λαμπτήρων από την οροφή προκάτ αίθουσας Δημοτικού Σχολείου της Λυκόβρυσης, σε ώρα μαθήματος.

 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης», υπήρξε περιστατικό αποκόλλησης της συστοιχίας ηλεκτροφωτισμού, από την  οροφή που στεγάζεται τμήμα της Α΄ τάξης  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης.

Πιο συγκεκριμένα, εν ώρα διδασκαλίας κι ενώ υπήρχαν μικροί μαθητές και μαθήτριες μέσα στο χώρο, υπήρξε αποκόλληση λαμπτήρων από την οροφή της προκάτ αίθουσας και πτώση τους ανάμεσα στον διάδρομο των θρανίων και δίπλα στην έδρα του εκπαιδευτικού, προκαλώντας τρόμο εντός της αίθουσας.

Κυρία Υπουργέ, σύσσωμη η σχολική κοινότητα σε όλη τη χώρα, έχει υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής διαχείρισης των μνημονιακών χρόνων, από όλες τις κυβερνήσεις που συμμετείχαν. Είναι απάνθρωπο, απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό, ειδικά σε μια χρονιά όπως η τρέχουσα, με τις επιπρόσθετες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας της νόσου COVID-19, να υφίστανται τόσα κτιριακά προβλήματα σε σχολικές μονάδες της Επικράτειας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς μελών της σχολικής κοινότητας και σε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Το δυσάρεστο συμβάν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός της ανοχύρωτης υπόστασης των μελών των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, η οποία όχι μόνο εμποδίζει απρόσκοπτα τη διαδικασία της μάθησης, αλλά θέτει και σε κίνδυνο, παιδικές ζωές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα που παραθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης», στο χώρο που στεγάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης;

 

  • Πώς θα διορθώσετε αντίστοιχες καταστάσεις επικίνδυνων περιστατικών, που ελλοχεύουν σε σχολικές αίθουσες της Επικράτειας, αναφορικά με την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, εξαιτίας της στέγασης αιθουσών διδασκαλίας, σε ακατάλληλα κτήρια ή λυόμενες κατασκευές;