Προς: κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και κο Υπουργό Υγείας

 Θέμα: Λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, χωρίς να έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος εκπαιδευτικού, εντός της ίδιας σχολικής μονάδας.

 Αξιότιμη κα Υπουργέ, αξιότιμε κε Υπουργέ

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ένα πραγματικά αδιανόητο συμβάν, έλαβε χώρα σε σχολείο της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ διαγνώστηκε εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Βούλας, θετικός στον κορονοϊό, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, και πριν βγουν τα αποτελέσματα των μοριακών tests των υπόλοιπων συναδέλφων του, αποφασίστηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου για την επόμενη ημέρα, δηλαδή για την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Μετά την εξέταση του συγκεκριμένου περιστατικού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου τμήματος ή κάποιων τμημάτων του σχολείου, με αποτέλεσμα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΕΟΔΥ, θεωρούμε ότι δεν προφυλάσσει την υγεία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Είναι ανήκουστο το γεγονός της λειτουργίας του σχολείου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από το τι ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτώνται η κα και ο κος Υπουργοί:

  

  • Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το σημαντικό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας;

 

  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, σε αλλαγή του πρωτοκόλλου λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας, όταν παρουσιάζεται κρούσμα στο σχολείο αυτό;

 

  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, σε επαναλαμβανόμενα δωρεάν δειγματοληπτικά tests, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε λειτουργία, την τρέχουσα πανδημική περίοδο;