Προς: κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καταγγελία για καθυστέρηση έκδοσης εγκυκλίων αναφορικά με τα Ιδιωτικά Σχολεία.

 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), οι δύο εγκύκλιοι που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, καθυστέρησαν μετά από εξωτερικές πιέσεις, ώστε να προλάβουν να γίνουν πράξη, όσες δραματικές για τους εργαζόμενους καταστάσεις, ήταν εφικτές.

Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για το νόμο που αφορά στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, αναρτήθηκαν 5 ολόκληρους μήνες μετά την ψήφισή του, μεσούσης της σχολικής χρονιάς κι ενώ έχουν γίνει οι τοποθετήσεις Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, τονίζει ότι η παρούσα συνθήκη, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της χρεοκοπίας του Υπουργείου Παιδείας και της μη ικανότητας διαχείρισης της κατάστασης, από πλευράς της πολιτικής του ηγεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

 

  • Τι απαντάτε αναφορικά με τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, για συνειδητή καθυστέρηση έκδοσης των εγκυκλίων, που αφορούν στον εδώ και καιρό ψηφισμένο νόμο, για την Ιδιωτική Εκπαίδευση;