Προς τον κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Αύξηση εγκληματικότητας στο Νέο Βουτζά

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από αναρτήσεις και δημοσιεύσεις του iRafina.gr, καθώς και πολλών ακόμα διαδικτυακών σελίδων, η εγκληματικότητα στην περιοχή του Nέου Βουτζά, αυξάνεται διαρκώς.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση, εξαιτίας των συνεχόμενων περιστατικών διαρρήξεων, από δράστες οι οποίοι φαίνεται ότι γνωρίζουν, αφενός, αρκετά καλά την περιοχή και αφετέρου, την ελλιπή φύλαξή της.

Τελευταίο κρούσμα, αποτελεί η διάρρηξη σε Mini Market, που βρίσκεται επί της οδού Ναρκίσσου. Οι δράστες, αποδεικνύεται ότι ήταν «επαγγελματίες», καθώς αρχικά, είχαν κόψει το ρολό ασφαλείας, και κατόπιν, ξήλωσαν τα καλώδια του τηλεφώνου, το συναγερμό αλλά και τη σειρήνα, πριν εισέλθουν στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αγωνία των κατοίκων για αυτά τα περιστατικά, είναι διάχυτη και ο φόβος έκδηλος. Μάλιστα, με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά εξέδωσε ανακοίνωση και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», στην οποία παραθέτει προσφορές ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  •  Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το ζήτημα, της αύξησης της εγκληματικότητας στο Νέο Βουτζά;