Προς τον κο Yπουργό Υγείας

Θέμα: Ανεπαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωση της Προέδρου Κοινότητας Καπανδριτίου, κας Μαρίας Ντάση, υφίσταται ανεπαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, μετά την απόφαση μετατροπής του, σε Κέντρο Αναφοράς COVID-19.

Όπως επισημαίνεται, το προσωπικό του Κ.Υ, όλα αυτά τα χρόνια, καταβάλλει καθημερινά, υπεράνθρωπες προσπάθειες, για τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών και ως τούτου, θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, να διασφαλιστεί η υγεία όλων, προς αποφυγή συγχρωτισμού και αποτροπής διασποράς του ιού .

Με γνώμονα την προστασία των κατοίκων και της δημόσιας υγείας, εν μέσω, μάλιστα, ενός δεύτερου κύματος πανδημίας που μαστίζει την κοινωνία, χρήσει άμεσης προτεραιότητας, να ενημερώσουν οι αρμόδιοι φορείς με υπεύθυνο τρόπο, τους κατοίκους, ως οφείλουν, αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία, που το Κέντρο Υγείας θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να διεξάγονται με ασφάλεια τα tests COVID-19, και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι επικίνδυνες μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.

Πρωταρχικός στόχος και μέλημα αξιακό και ηθικό, για μια πολιτεία με κοινωνική κι ανθρώπινη βούληση κι ευθύνη, πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας των δημοτών και όχι η επικοινωνιακή πολιτική, με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  •  Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το ζήτημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο και σε συνεννόηση με τους τοπικούς αρμόδιους φορείς, στην ενημέρωση των κατοίκων, για το πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, ως Κέντρο Αναφοράς COVID-19;