Προς τον κο Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Αναγκαιότητα άρσης της αναστολής των κανονικών αδειών των υγειονομικών». 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από δημόσια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), υφίσταται άμεση αναγκαιότητα της επαναφοράς των κανονικών αδειών των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κύριε Υπουργέ, από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες των υγειονομικών όλης της χώρας, λόγω της πανδημικής νόσου COVID-19.  Το προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων και του ΕΚΑΒ, έχει υπερβεί το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, μια και βρίσκονται νυχθημερόν επί 7 συνεχόμενους μήνες, στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου.

Με απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον, δουλεύοντας κάτω από ασφυκτικές συνθήκες πίεσης και ρισκάροντας καθημερινά το να νοσήσουν οι ίδιοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Δυστυχώς, στη μάχη αυτή έχουν χαθεί αξιόλογοι και μαχητές υγειονομικοί, αφού νόσησαν από την ανθρωποκτόνο νόσο.

Κύριε Υπουργέ, το ελάχιστο που μας επιβάλλει η συνείδησή μας να κάνουμε, είναι να καλέσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην άρση της αναστολής των κανονικών αδειών, για να χορηγηθούν άδειες στους εργαζόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 

  • Τι απαντάτε στις συγκεκριμένες καταγγελίες της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στην απολύτως αναγκαία άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού;