Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

 Θέμα: Άμεση κάλυψη κενών προσωπικού στα σχολεία της Λήμνου 

 Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Όπως πληροφορηθήκαμε, από ανάρτηση της  ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, υφίστανται κενά εκπαιδευτικών στο νησί της Λήμνου, τα οποία δεν έχουν ακόμα καλυφθεί, ένα μήνα, μάλιστα, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύουν οι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, υπάρχουν ελλείμματα διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο Μύρινας, στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και στο Εσπερινό Γυμνάσιο, με Λυκειακές Τάξεις, Μύρινας.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μόρφωση και μάθηση των παιδιών αυτών, υποβαθμίζεται και υποβιβάζεται, εξαιτίας της κυβερνητικής βούλησης για μη μονιμοποίηση ή έστω πρόσληψη αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών. Φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται, δυστυχώς, σε πολλά σχολεία της Επικράτειας, τόσο κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

 

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  

  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο σε διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού για τα Γυμνάσια της Λήμνου, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών και μαθητριών και να επανέλθει το σύνολο των σχολείων σε μορφωτική κανονικότητα, έστω και υπό συνθήκες κορονοϊού;