Προς τον κο Υπουργό Υγείας και τον κο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 

Θέμα: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην πολυεθνική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK).

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Όπως ενημερωνόμαστε από ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, επίκειται μείωση των θέσεων εργασίας στον κλάδο της Ιατρικής Ενημέρωσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους στο φάρμακο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν, ότι η πολυεθνική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK), σχεδιάζει να παραχωρήσει τμήμα τηςπροώθησης φαρμάκων του αναπνευστικού, σε άλλη εταιρεία, καταργώντας ουσιαστικά μια γραμμή προώθησης, που απασχολεί δεκάδες Ιατρικούς Επισκέπτες. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ότι αυτή η αναδιοργάνωση, λαμβάνειχώρα εν μέσω lockdown, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και μάλιστα σε ένα κλάδο, όπως αυτός του φαρμάκου, που δεν έχει επηρεαστεί από την τρέχουσα οικονομική-υγειονομικήκρίση.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρείας, βρίσκονται σε εξέλιξη δια ζώσης συναντήσεις με τους εργαζόμενους, ώστε να διερευνηθεί η πρόθεση του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά, ώστε να γίνουν οι ανάλογες προτάσεις αποχώρησης ή παραμονής στην εταιρεία. Μια διαδικασία που θέτει, δυνητικά, ανίσχυρο και αδύναμο τον εργαζόμενο, προκειμένου να διαπραγματευτεί το αναφαίρετο δικαίωμά του στην εργασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

  • Είστε ενήμεροι αναφορικά με τις συγκεκριμένες εργασιακές εξελίξεις στην πολυεθνική εταιρεία GlaxoSmithKline(GSK);
  • Τι απαντάτε στις καταγγελίες των εργαζόμενων, αναφορικά με την επίσπευση διαδικασιώναπολύσεων;
  • Θα συμβάλλετε, σε συνεννόηση με την διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας, στην παύση αυτών των, άδικων για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους,διαδικασιών;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Απατζίδη                                         Κωνσταντίνα Αδάμου 

Γεώργιος Λογιάδης                                     Αγγελική Αδαμοπούλου

Κλέων Γρηγοριάδης                                    Φωτεινή Μπακαδήμα