Προς τoν κο Υπουργό Εσωτερικών 

Θέμα: «Επικίνδυνα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την ασφάλεια των εργαζόμενων του “Βοήθεια στο Σπίτι”» . 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από δημόσια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι έχουν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας και λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς τα αυτοκίνητα των Δομών, τα οποία αποτελούν βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένα στα συνεργεία για επισκευές, λόγω παλαιότητας μετά από πολυετή συνεχόμενη χρήση.

Κύριε Υπουργέ, είναι απαράδεκτη τόσο  από πλευράς Κυβέρνησης  όσο και από πλευράς Δήμων, η συνεχής αδιαφορία που επιδεικνύεται, αναφορικά με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αυτοκίνητα είκοσι (20) και πλέον χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που συνεχώς μπαινοβγαίνουν  στα συνεργεία, έχουν καταστεί επικίνδυνα και ακατάλληλα  για χρήση, αφού βάζουν σε καθημερινό  κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζόμενων, ενώ καθιστούν προβληματική και την καθημερινή παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Μάλιστα, τα Σωματεία Εργαζόμενων έχουν εδώ και χρόνια επισημάνει το πρόβλημα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις και στη ΚΕΔΕ  χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί καμία λύση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος, υπήρξε πρόσφατα, όταν οι Δομές, προκειμένου να ανταποκριθούν στην  περίοδο της πανδημίας, ενισχύθηκαν προσωρινά και για λίγους μόνο μήνες με αυτοκίνητα προσφοράς ιδιωτικών εταιριών, τα οποία και πάρθηκαν πάλι πίσω.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 

  • Τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με τη δημόσια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι»;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα επικίνδυνα και ακατάλληλα προς χρήση, αυτοκίνητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας;