Ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του αναφέρθηκε στην μεγάλη ύφεση που έρχεται το 2020, την επερχόμενη κρίση και το “μοίρασμα των βαρών της με δίκαιο τρόπο”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει  τρεις βασικές πληροφορίες:

  1. Ότι μιλάμε για ένα 5ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα
  2.  Το οποίο έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη
  3.  Το μοίρασμα των βαρών θα είναι κάθε άλλο παρά δίκαιο

Δεν μας είπε και κάτι για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης του για την μετάβαση στην 2η φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας με μαζικά τεστ, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Μόνο ευχολόγια για άλλη μια φορά και θολές υποσχέσεις.

Ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 καταγγέλει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έλεγχο της πληροφορίας και φίμωση των γιατρών και των νοσηλευτών. Σύμφωνα με την καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωαννίνων και τα σχετικά έγγραφα που δημοσιοποίησε, η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση απροσχημάτιστης λογοκρισίας. Απαίτησε για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και αντίστοιχη γραπτή άδεια.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε δήλωσή του ανέφερε ότι το επίδομα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του αναδεικνύεται σε έναν ακόμα εμπαιγμό των μακροχρόνια ανέργων. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ξεμπρόστιασε σήμερα το κυβερνητικό αφήγημα και εξήγησε πως το επίδομα αυτό, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η Κυβέρνηση, θα καταβληθεί μόνο στο 30% των μακροχρόνια ανέργων αφήνοντας ξεκρέμαστους κυριολεκτικά πάνω από 300.000 ανέργους συμπολίτες μας