Την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ταπεινώνει σαδιστικά με τις δηλώσεις του τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύναμους,  την ΙΔΙΑ ώρα η κυβέρνηση προσφέρει παραγραφές στους τραπεζίτες για βαριά σκάνδαλα μέσα από φωτογραφικά παραθυράκια σε ΠΝΠ. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το Άρθρο 46 της ΠΝΠ της 13ης Απριλίου, ΦΕΚ 84/13-4-2020, ένα δωράκι στους Τραπεζίτες που δεν είχαν «προλάβει» να υποβάλουν έγκληση στα στελέχη τους για απιστία, αρχειοθετώντας ουσιαστικά όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν λόγω μη υποβολής έγκλησης!

Παράλληλα, η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την πολιτική του δράση αναφορικά με την προάσπιση της πρώτης λαϊκής κατοικίας. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί καθαρά πολιτική τη δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ζητάμε να παύσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον του για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο ΣΕΒ καλεί την Κυβέρνηση σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με περισσότερο “δανεισμό” εργαζομένων και εκτός του ίδιου ομίλου μιας επιχείρησης. Το τελευταίο η Κυβέρνηση το έχει ήδη νομοθετήσει μέσα στο καθεστώς “έκτακτης ανάγκης” του κορωνοϊού στις σχετικές ΠΝΠ που έχουν περάσει. Οι Βιομήχανοι όμως δεν αρκούνται σε αυτό και απαιτούν δανεισμό και από διαφορετικούς ομίλους και σε ανεξάρτητες επιχειρήσεις.