ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Άμεση αποκατάσταση των αδικηθέντων/εισών εκπαιδευτικών» 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής σε όλη τη χώρα, έλαβαν μέρος στην πρόσφατη διαδικασία κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π, αναφορικά με τη μόνιμη πλήρωση των κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων Εκπαίδευσης του τρέχοντος έτους, βάσει των υπ’ αριθμ. 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 προκηρύξεων. Όμως, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά η δυσλειτουργία του προβληματικού τραπεζικού ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, πάνω από 10.000 άτομα τέθηκαν εκτός, τόσο από τη συγκεκριμένη διαδικασία πιθανού διορισμού τους, όσο και από τη συμμετοχή τους στους πίνακες αναπλήρωσης, για τρία χρόνια. Μάλιστα, πρόσφατα υπήρξε επίδοση εξωδίκου από ομάδα 33 εκπαιδευτικών, το οποίο επαναφέρει το ζήτημα και ενισχύει την αναγκαιότητα επίλυσης της συγκεκριμένης αδικίας.

Μεταξύ των 10.000 αδικηθέντων/εισών εκπαιδευτικών, υπάρχουν άτομα με βαριές αναπηρίες ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, χιλιάδες άνθρωποι με οικογένειες, δημόσιοι λειτουργοί με σημαντική προϋπηρεσία στο χώρο της Εκπαίδευσης, οι οποίοι ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού, έχουν την εργασία τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

— Σκοπεύετε να διορθώσετε την αδικία αυτή και να προβείτε στην άμεση αποκατάσταση των 10.000 εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής, εντάσσοντάς τους ακόμη και τώρα, τόσο στους πίνακες διορισμού όσο και στους πίνακες πρόσληψης για την τρέχουσα σχολική χρονιά;

 

Η ερωτώσα βουλευτής