Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25, είχε την Τρίτη 13/4/2021, διαδικτυακή συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό.

Η κα. Απατζίδη συνομίλησε  με τον Δήμαρχο Αχαρνών  για το  θέμα της λειτουργίας τοπικής λεωφορειακής γραμμής που να συνδέει την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου με το κέντρο του Μενιδίου και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι  συμφωνεί με το αίτημα, αλλά  δεν υπάρχουν στην κατοχή του Δήμου τα μικρά λεωφορεία που χρειάζονται, ειδάλλως θα είχαν λειτουργήσει ήδη οι γραμμές που ζητούν οι κάτοικοι. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει μια μεσοπρόθεσμη λύση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να χορηγήσει μέσω του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης», 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον Δήμο, και ο κ. Βρεττός έχει εισηγηθεί 3 από αυτά τα οχήματα να είναι λεωφορεία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι νέες γραμμές (μια για  τον Άγιο Ιωάννη και μια για το Πανόραμα). Η προμήθεια των οχημάτων αναμένεται εντός του έτους.

Εν τω μεταξύ ο κ. Βρεττός  διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι διερευνά μια λύση έστω προσωρινή, μέσω οχημάτων του ΟΣΥ. Μέσα στις επόμενες μέρες, η κα. Απατζίδη δεσμεύθηκε ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση με τον ΟΣΥ μαζί με τον Δήμαρχο, για να συζητήσει με τους αρμόδιους την άμεση υλοποίηση αυτής της πρότασης.